מתכון טעים לקיץ באדיבות השף קונדיטור דקל אשכנזי מרצה בכיר ב"מכללת השף"
מתכון טעים לקיץ באדיבות השף קונדיטור דקל אשכנזי מרצה בכיר ב"מכללת השף"
להכנת הבסיס:
יש להמיס כ- 50 ג' חמאה וללטף את שערות הקדאיף בעדינות.
יש ליצור תחתיות ספיראלה ולהניח על מגש מרופד בנייר פרגמנט.
לאפות בחום של 160 מעלות עד להזהבה וייבוש השערות למגע קריספי.
להניח בצד לקירור.
חומרים לקרם באווריה:
1/2 ליטר חלב או תחליף חלב .
100 ג' סוכר.
14 ג' ג'לטין מומס ב – 60 ג' מים קרים.
3 חלמונים.
125 ג' שמנת מתוקה.
קורט מלח.
1 כוכב אניס, קמצוץ ציפורן טחון, 1 מקל קינמון.
2 גרעיני הל .
אופן ההכנה:
* מקציפים חלמונים עם סוכר ומלח לקציפה אוורירית..
* מקציפים שמנת למרקם יוגורט 80%.
* מרתיחים חלב ותבלינים.
* ממיסים ג'לטין עד לקבלת נוזל חלק וחמים.
* מאחדים חלב רתוח עם קציפת החלמונים בזהירות תוך כדי ערבוב תמידי ומחזירים לאש גלויה עד להסמכה. מצננים ומוסיפים ג'לטין. מצננים היטב.
* מאחדים יחד עם השמנת המוקצפת בעדינות למסה חלקה.
* יוצקים לכלים ומקפיאים.
בשלב זה מכינים ריבת עגבניות שרי:
מכניסים לסיר בישול בעל תחתית עבה 1/2 סלסלת עגבניות שרי שטופות שלמות, 250 ג' סוכר, כוכב אניס, 1 מקל קינמון, 1/2 לימון טרי, 1/4 חבילה נענע טרייה קצוצה ומבשלים על להבה בינונית עד להתאדות כל הנוזלים.
הריבה צריכה להיות מרוכזת וסמיכה.
בונים את המנה: מניחים תחתית קדאיף בצלחת הגשה ועלייה יוצקים מאט ריבה חמה.
מניחים את הבאווריה ויוצקים שוב מהריבה. מעטרים בעלה נענע ומגישים.