מתכון לשבועות: ארנג'יני פסטו של פרסקו – כדורי אורז בציפוי פריך ממולאים בפסטו ברוטב טחינה סומק. באדיבות: השף סהר רפאל.
מתכון לשבועות: ארנג'יני פסטו של פרסקו – כדורי אורז בציפוי פריך ממולאים בפסטו ברוטב טחינה סומק. באדיבות: השף סהר רפאל.
חומרים (כ – 30 כדורים)
חצי ק"ג אורז עגול
600 מ"ל מים
4 כפות פתיתי מוצרלה בפאלו
ענף טימין קצוץ
ירקות קלויים בתנור או על האש קצוצים(פלפל , חציל)
2 שיני שום קצוצים
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
צנצנת רוטב פסטו טרי של פרסקו
4 ביצים
שמן לטיגון
200 גרם פירורי לחם זהובים או פנקו (פירורי לחם יפני)
טחינה
4 כפות טחינה גולמית
1 כף דבש
חצי כפית מלח
כפית סומק
רבע כוס מים
אופן הכנה
* שוטפים היטב את האורז ומבשלים עם המים בסיר במשך 8 דקות על להבה גבוהה. ממשיכים בבישול האורז במשך ו9 דקות על להבה נמוכה (אין בעיה אם חלק מהאורז נדבק לסיר).
* מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מוסיפים את כול חומרי הגלם למעט רוטב פסטו, ביצים ופירורי הלחם.
הכנת כדורי האורז
* משמנים את הידיים לפני.
* לוקחים מתערובת האורז ומכינים כדור (50 – 70 גר' מתערובת האורז). במרכז הכדור יוצרים גומה וממלאים אותה ברוטב פסטו טרי של פרסקו. סוגרים את הכדור ומגלגלים בעדינות. מניחים את הכדור בצד ומכינים כדורים משאר התערובת.
* בקערה נפרדת מכינים ביצים טרופות ולצידה צלחת עם פירורי לחם.
* טובלים את הכדורים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.
הכנת הטחינה
* מערבבים בקערה את טחינה גולמית, דבש, מלח וסומק ומוסיפים מים תוך כדי ערבוב.
* חשוב לזכור – טחינה מכינים עם מים קרים.
הגשה
* בצלחת עמוקה שמים מעט טחינה ומעליה מסדרים בערימה את כדורי האורז.
* מקשטים עם מעט טחינה מעל ומגישים.