מתכון לחג שבועות באדיבות שטראוס: ארוחת שבועות חגיגית: מרק יוגורט
מתכון לחג שבועות: ארוחת שבועות חגיגית: מרק יוגורט
חומרים ל-6 מנות
* 6-7 גביעי יוגורט דנונה טבעי (של 200 גרם)
* 2 מלפפונים
* 2 שיני שום כתושות
* 1 כפית נענע קצוצה
* 2 כפות שמיר
* 1/2 כוס חלב
* מלח, פלפל
* מעט שמן זית לעיטור
אופן ההכנה:
* קולפים את המלפפונים, חוצים לשניים ובעזרת כפית מוציאים את הגרעינים וקוצצים לקוביות
* בקערה מערבבים יוגורט, קוביות מלפפונים, שום, נענע, שמיר וחלב. מתבלים במעט מלח ופלפל.
* מוזגים לקערת הגשה, מעטרים במעט שמן זית ועלה של נענע.
טיפ:
1. ניתן להמיר את הנענע בפטרוזיליה או כוסברה
2. לאחר חיתוך המלפפון עדיף להמליחו מעט ולהניח על מסננת
3. ניתן להשתמש גם במלפפון מלוח/חמוץ לגיוון הטעם
המתכון באדיבות שטראוס.