מדלן גולדשטיין, תזונאית רשת "עידן הטבע", מסבירה על הערכים הקלוריים של ארוחת ליל הסדר, וממליצה איך להקטין את החגיגה הקלורית בליל הסדר, ואיך להימנע מהשמנה במהלך החג.
מדלן גולדשטיין, תזונאית רשת "עידן הטבע", מסבירה על הערכים הקלוריים של ארוחת ליל הסדר, וממליצה איך להקטין את החגיגה הקלורית בליל הסדר, ואיך להימנע מהשמנה במהלך החג.
חג הפסח הוא חגיגה קולינרית וקלורית! ארוחת ליל הסדר כוללת מגוון מנות של אוכל, משקאות, עוגות וקינוחים למיניהם, ויחד עם כל הכיף, יש גם מחיר: הרבה מאוד קלוריות!
קודם כל המצות: במצה רגילה 160 קלוריות (כמו 2 פרוסות לחם רגיל או ל- 4 פרוסות לחם קל)
במצה קלה 100 קלוריות. אמנם היא שווה יותר מפרוסת לחם רגיל, אבל מומלץ לצרוך אותה על פני המצה הרגילה.
קציצה אחת של גפילטע-פיש נוסח "פולני" (מתוק) – 150 קלוריות.
מרק עוף – 291 קלוריות למנה.
קניידלאך אחד – ללא תוספת שומן – 80 קלוריות.
3 כפות צימס- עשוי מגזר, סוכר וצימוקים – 80 קלוריות
חרוסת – 2 כפות – 150-200 קלוריות
ביצה אחת – 80 קלוריות
מנת עוף – 250 קלוריות
מנת בקר – 300 קלוריות
אורז – 80 קלוריות (4 כפות)
תפוחי אדמה מטוגנים – מנה אחת – 300 קלוריות
עוגיות אגוזים וקוקוס – 100- 150- קלוריות בכל עוגייה.
מוס שוקולד – 500 – 300 קלוריות
אגוזים ופיצוחים – 325 קלוריות ל- 50 גר'
פרוסת עוגת אגוזים – 250 קלוריות
כוס יין מתוק – 130 קלוריות
שתייה ממותקת – כוס אחת – 100 קלוריות
מדלן גולדשטיין, אומרת כי בהנחה שכל סועד אוכל מכל דבר מנה אחת בלבד, ושהמנות לא גדולות במיוחד, וששותים רק כוס יין אחת ומעט שתייה קלה, גם אז נגיע לכ- 2500 קלוריות בארוחה אחת בלבד!
מדלן גם מוסיפה, כי הארוחה הכבדה של ערב החג עלולה לגרום לצרבת, כאבי בטן, שיבושים בקצב הלב, עליה בלחץ הדם, שיבושים באיזון רמות הסוכר בחולי סוכרת, וכמובן להשמנה. לכן מומלץ לתכנן את סעודת החג באופן בריא יותר: לצמצם את מספר המנות, להפחית את כמות השומן בתבשילים, להכין יותר תבשילים מירקות, להגיש שתייה דיאטטית ומים, להגיש פירות למנה אחרונה במקום קינוחים עתירי קלוריות ועוד.
מדלן גם מציעה מס' טיפים איך לעבור את החג מבלי להשמין:
* לתכנן את הארוחות ולהכין מזונות מגוונים, תוך הפחתת כמות השומן והסוכר באוכל.
* להרבות בירקות, להוסיף אותם לכל ארוחה ובין הארוחות – טריים, מבושלים, מוקפצים, מרקי ירקות, פשטידות ועוד.
* לאכול ארוחות קטנות – כל 3-4 שעות.
* לארוחות ביניים ניתן לאכול קלח תירס, "כריספיות" מתירס, פופ קורן עשוי במיקרו גל מגרגרי תירס מיובשים, פרי, לאוכלי אורז – פריכיות אורז, מעדן חלב דיאטטי, גלידה דיאטטית.
* להרבות בשתייה ללא סוכר.
* לבצע פעילות גופנית: טיולים רגליים, רכיבה על אופניים, ובכלל כל סוג של פעילות גופנית כדי לקזז ולאזן את הקלוריות המיותרות של החג.