מתכון לפסח אמנון שלם אפוי במלית ירקות שורש.
באדיבות שקיות "קוקי" לבישול ולצלייה.
מתכון לפסח אמנון שלם אפוי במלית ירקות שורש.
מצרכים:
יחידות דג אמנון נקי (כ-350 גרם כל אחת)
150 גרם סלרי חתוך גס
150 גרם כרישה נקייה, פרוסה גס
150 גרם בצל קלוף, חתוך גס
4 שיני שום קלופות ופרוסות
15 גרם שורש זנגביל קצוץ
200 גרם ארטישוק ירושלמי שטוף ופרוס גס
200 גרם גזר קלוף, פרוס גס
100 גרם לימון כבוש
50 גרם פטרוזיליה קצוצה גס
50 גרם טימין קצוץ גס
1 כף מלח ים
כפית גרגרי פלפל ירוק יבש
4 כפות שמן זית
3/4 כוס מיץ לימון טרי סחוט
1 כוס יין לבן
אופן ההכנה:
* מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הירקות. מתבלים ומוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון הסחוט ועשבי התיבול. מתבלים לפי הצורך ומורידים מהאש.
* לאחר צינון הירקות, ממלאים את בטן הדג בירקות המוקפצים, מניחים בתוך שקית "קוקי", יוצקים לשקית יין לבן, סוגרים את השקי תבעזרת הסגר שבאריזת שקיות "קוקי", מניחים את השקית
* בתבנית אפייה, מחוררים מעט בעזרת מזלג ומכניסים לתנור מחומם ב-160 מעלות ל- 30 דקות.
המתכון באדיבות שקיות "קוקי" לבישול ולצלייה.