מתכון להכנת דג אמנון ברוטב איטלקי של עגבניות ופסטו
מתכון להכנת: דג אמנון ברוטב איטלקי של עגבניות ופסטו
באדיבות – "דגת הארץ"
מצרכים:
6 פילה דג אמנון חתוכים ל-4
בצל לבן בינוני
שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
פלפל שחור גרוס
2 קופסאות של 240 גרם (נטו) עגבניות מרוסקות
סוכר
מלח גס
פסטו טרי
לימון טרי
צרור בזיליקום לעיטור המנה
הוראות הכנה:
קוצצים את הבצל דק.
מחממים 7 כפות שמן זית וצולים את הבצל להזהבה עדינה.
מוסיפים 2 שן שום פרוס ו2 קורט עדינים של פלפל שחור גרוס וצולים לדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
מתבלים ב1.5 כפית סוכר לבן, 2 כפית שטוחה מלח גס, כף מיץ לימון טרי ו3 כפות שטוחות של פסטו טרי. מערבבים ומרתיחים לרתיחה עדינה.
מוסיפים אל הרוטב הרותח את הדגים ומכסים ברוטב את הדגים עם כף. מכסים ומבשלים ברתיחה קלה ל-10-12 דקות. מנערים קלות את סיר הדגים.
מגישים חם בעיטור צרור עלי בזיליקום טריים.