מיוחד לספיישל מתכונים לפורים: מתכון אוזני המן מבצק שמרים באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"
מיוחד לספיישל מתכונים לפורים: מתכון אוזני המן מבצק שמרים באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"
רשימת חומרים לבצק:
1 ביצה
1/4 כוס חלב
2/3 כוס א.סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גר' חמאה
500 גר' קמח (1/2 3 כוסות)
10 גר' שימרית (1 כף)
אופן ההכנה:
* מערבבים בקערה את-הביצה,חלב,אבקת סוכר, תמצית וניל והחמאה.
* מוסיפים את הקמח והשימרית וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
* מחלקים ל-3 חלקים ,עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
מלית פרג:
3 כוסות פרג
1 כוס סוכר
11/4 כוסות חלב
חצי חבילת חמאה
גרירת לימון מ-1 פרי
1 חלבון
4 כפות אגוזים
2 כפות צימוקים
אופן הכנת המלית:
* מרתיחים חלב, סוכר, חמאה וגרירת לימון.
* מסירים מן האש ומוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
* נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את החלבון.
אופן הכנת אוזני המן:
* מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.
* קורצים עיגולים בעזרת כוס.
* בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית פרג מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
* על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, מניחים את אוזני המן במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות במשך 13-15 דקות.