אוזני המן בשלושה סוגי מילויים
המתכונים באדיבות: עץ הזית.
מאת: מלכי יצחקוב שף קונדיטור – מלון "דן אכדיה"
בצק שמרים (30 – 40 יחידות)
מאת: מלכי יצחקוב שף קונדיטור – מלון "דן אכדיה"
בצק שמרים (30 – 40 יחידות)
החומרים:
100 גרם מרגרינה 'עץ הזית' מופחתת שומן וקלוריות לאפייה
1 חלמון
80 גרם סוכר (1/3 כוס + כפית)
קורט מלח
200 גרם קמח (1.5 כוסות)
50 גרם אגוזי מלך טחונים (1/2 כוס)
25 גרם שמרים טריים
30 סמ"ק מים (4 כפות מים)
1 ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה:
* מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
* מערבבים מרגרינה, סוכר, חלמון ומלח במערבל לעיסה.
* מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
* מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.
* מעבירים את הבצק למנוחה במקרר לכ-30 דקות.
* מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים.
* מורחים את שולי הבצק בביצה ומניחים ככף מהמלית, מהדקים את השוליים ליצירת משולש.
* מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-20 דקות עד לקבלת גוון שחום.
מלית פירות יבשים וגרנולה
החומרים:
100 גרם מישמש יבש
50 גרם חמוציות יבשות
50 גרם שזיפים ללא חרצנים
100 גרם תמרים ללא חרצנים
100 גרם גרנולה
חצי כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
* מניחים בסיר פירות יבשים ומוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
* מסננים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים מייפל וטוחנים גס.
* מעבירים לקערה ומוסיפים את הגרנולה.
מלית קרם שקדים ופטל
החומרים:
100 גרם מרגרינה 'עץ הזית' מופחתת שומן וקלוריות לאפייה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 חלמונים
2 ביצים שלמות
150 גרם שקדים טחונים (1.5 כוסות)
50 גרם קמח (1/3 כוס)
גרידה מלימון אחד
50 יחידות פטל קפוא
אופן ההכנה:
* מקציפים במערבל מרגרינה וסוכר.
* מוסיפים חלמונים וביצים בהדרגה עד לקבלת מרקם אוורירי.
* מוסיפים חומרים יבשים.
* מניחים ככף מהמלית ועליה יחידת פטל ומקפלים שוליים.
מלית פרג
החומרים:
50 גרם מרגרינה 'עץ הזית' מופחתת שומן וקלוריות לאפייה
150 מ"ל חלב (3/4 כוס) (ניתן להשתמש בחלב פרווה של ריץ')
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
50 מ"ל דבש (3 כפות)
250 גרם פרג טחון (3.5 כוסות)
2 תפוחים חמוצים קלופים וחתוכים וקוביות קטנות
אופן ההכנה:
* מביאים לרתיחה חלב, סוכר ודבש ומסירים מהאש.
* מוסיפים פרג טחון ומערבבים. מוסיפים קוביות תפוחים ומרגרינה חתוכה לקוביות קטנות.
* מערבבים היטב ומצננים.
המתכונים באדיבות: עץ הזית.