מתכון אוזני המן בניחוח קינמון ושקדים
באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים. מתוך ספיישל מתכונים לפורים של פורטל נטוניוז
מתכון אוזני המן בניחוח קינמון ושקדים
באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים. מתוך ספיישל מתכונים לפורים של פורטל נטוניוז
חומרים ל 40-45 יחידות
2 ק"ג קמח
750 גר' אבקת סוכר
1.5 ק"ג חמאה
150 גר' קינמון
6 יח' ביצים
½ ק"ג חמאה
250 גר' שקדים
1 ק"ג סוכר
6 יח' ביצים
12 גר' אבקת אפייה
500 גר' קורנפלור
אופן הכנת קרם השקדים:
* להקציף חמאה עם סוכר
* להוסיף את הביצים בהדרגה, ולאחר מכן את השקדים ואבקת האפייה והקורנפלור
* להכניס לקירור.
אופן הכנת אוזני המן:
* להקציף את החמאה, להוסיף את הסוכר, להוסיף בהדרגה את הביצים והקמח והקינמון – לערבב ביחד
* להוסיף את החמאה המוקצפת. אין לעבד את הבצק יתר על המידה
* להכניס את הבצק לקירור
* ליצור עיגולים בקוטר 10 ס"מ ועובי 4 מ"מ
* לזלוף את קרם השקדים
* לאפות בחום 160-170 במשך כ-15 דק'.