מתכון לאוזני המן במילוי תמרים ואגוזים.
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מתכון לאוזני המן במילוי תמרים ואגוזים.
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
חומרים לבצק (50 אוזני המן):
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1 כף קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט
אופן הכנת הבצק:
* בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
* כעת מוסיפים את הביצים וקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
* עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
* מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
חומרים למילוי התמרים:
500 גרם ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס ריבת פובידול
אופן הכנת המילוי:
* מערבבים בקערה את מחית התמרים, ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את האגוזים.
* מחממים תנור ל 170 מעלות.
* מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), מזלפים את מילוי התמרים, ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.
* סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.