מתכון לאוזני המן במילוי פרג
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מתכון לאוזני המן במילוי פרג
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
חומרים לבצק (50 אוזני המן):
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1/8 כוס פרג שלם
אופן הכנת הבצק:
* בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
* כעת מוסיפים את הביצים והפרג השלם ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
* עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
* מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
חומרים למילוי הפרג:
1.5 כוסות חלב
1.5 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת פובידול
אופן הכנת המילוי:
* מחממים את החלב והסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה, ומכבים את האש.
* מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ- 5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג.
* מוסיפים את הקינמון, החמאה, המוסקט ופירורי העוגיות וממשיכים לערבב את שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הריבה ושומרים במקרר עד שמשתמשים למילוי אוזני ההמן.
* מחממים תנור ל 170 מעלות.
* מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), ומזלפים את מילוי פרג .
* סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.