אוזן המן במילוי ארטישוק עם ציפוי קמח תירס
מאת: שף/קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בביה"ס "בישולים"
אוזן המן במילוי ארטישוק עם ציפוי קמח תירס
מאת: שף/קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בביה"ס "בישולים"
מצרכים לבצק:
½3 כוסות קמח
1/3 חב' שמרים (של 50 גרם)
½ כף סוכר
½ כף מלח
1-2 כפות שמן זית
½1 כוסות מים קרים
אופן הכנה:
* מניחים בקערה שמרים, סוכר, מים ומעט קמח ומערבבים עיסה.
* מניחים מעל את שאר הקמח ושמן ולשים כ- 5 דקות ע"י וו המיקסר.
* מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה יותר למשך 7 דקות.
* מניחים את הבצק בקערה מקומח עד שמכפיל את הנפח.
* מוציאים את האוויר ומרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ וקורצים עיגולים.
מצרכים למילוי:
400 גרם ארטישוק
100 גרם גבינת פרומעז
1 כף גדושה זיתי קלמטה
1 כף שטוחה דבלים קצוצים
2 כפות עירית קצוצה
מלח
פלפל
1 כף גדושה אגוזי לוז גרוסים
אופן הכנה:
* את הארטישוק קוצצים גם ומניחים בקערה.
* מוסיפים את הגבינה, זיתים מגולענים קצוצים גס, עירית קצוצה, תאנים ואגוזי לוז.
* מתבלים במלח ופלפל.
ציפוי
מים
קמח תירס
אופן הכנת אוזני המן:
* מרדדים את הבצק לעובי 5 מ"מ, קורצים עיגולים ומברישים את שולי הבצק בביצה.
* מניחים את התערובת באמצע וסוגרים צורת אוזן המן.
* מברישים במעט מים את דפנות הבצק החיצוניות ומפזרים / מדביקים קמח תירס.
* מניחים בתבנית עם נייר אפייה מתפיחים לחצי שעה ואופים בחום של 180-185 מעלות כ- 15 עד 20 דקות.