מתכון לפסח: מקרון שוקולד.
מאת הקונדיטור מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו קונדיטוריה"
מתכון לפסח: מקרון שוקולד.
מאת הקונדיטור מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו קונדיטוריה"
חומרים:
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
380 גר' אבקת סוכר
40 גר' קקאו
200 גר' אבקת שקדים
מילוי:
100 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה:
* מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
* מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
* מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
* מניחים נייר אפייה ע"ג תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים. 9*10 – סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
* אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות. מקררים לטמפ' החדר.
* אופן הכנת המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
* אופן עריכת העוגה: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. אורך חיי מדף: עד 10 ימים.