תשכחו מארוחה חמה וכבדה שאחריה בא לנמנם….. המותג מאסטר שף מציע לקיץ מתכון לסלט קוסקוס מרענן, עשיר בירוקים עם חמוציות ופירות העונה. הסלט מתובל בלימון ריחני, שיקצור מחמאות בכל ארוחה.
תשכחו מארוחה חמה וכבדה שאחריה בא לנמנם….. המותג מאסטר שף מציע לקיץ מתכון לסלט קוסקוס מרענן, עשיר בירוקים עם חמוציות ופירות העונה. הסלט מתובל בלימון ריחני, שיקצור מחמאות בכל ארוחה.
אביזרים:
קערה לערבוב
קערה להגשה
מצרכים:
2 כוסות קוסקוס בינוני מאסטר שף (חבילה)
חצי כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
1 כוס סלרי קצוץ כולל העלים
חצי כוס נענע קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 משמשים או 2 אפרסקים או 2 נקטרינות חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס פקאן קלוי
חצי כוס חמוציות מיובשות
לרוטב:
1/2 כוס מיץ לימון ( מיץ משני לימונים)
4 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
כף סילאן
להגשה:
רבע כוס טחינה מלאה
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס: מערבבים היטב 2 כוסות קוסקוס, 1/2 כפית מלח, 2 כפות שמן זית ו-2 כוסות מלאות מים רותחים. מכסים למשך 5 דקות ומפוררים עם מזלג. מניחים בצד ומצננים.
בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח וסילאן.
מרכיבים: בקערה מערבבים את הקוסקוס, סלרי, פטרוזליה, נענע, פירות, פקאן קלוי וחמוציות. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
מסדרים את הסלט בקערה או צלחת הגשה ומגישים את הטחינה לצד הסלט