ניוקי חלומי ברוטב ערמונים
איך להרשים את האורחים במנת ניוקי מנצחת? מתכון ערב לניוקי ערמונים נימוח בפה.
מרכיבים
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גר' ריקוטה
50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר
35 גר' פרמז'ן מגורד
15 גר' מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גר' קמח לבן
אופן הכנת הבצק:
לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
הכנת הניוקי:
לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
להכנת הרוטב:
יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
5 ערמונים קצוצים.
1 שן שום פרוסה.
1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
100 מ"ל ציר ירקות.
אופן הכנה:
להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי.
לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.
בתאבון 😉 😀
צילום: דני לילה
תודה לרשת ביגה !