מתכון לפסח: שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל
באדיבות צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf.
מתכון לפסח: שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל
באדיבות צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf.
חומרים (6 מנות):
6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל 6 קוביות
6 עגבניות שרי
בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות
6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
6 כפיות שמן זית
1 כפית חומץ
1 כפית סומק
מלח גס
פלפל גרוס טרי
אופן ההכנה:
* משפדים את העוף על שיפוד ברזל עם חתיכות הירקות: עגבניות, פלפל ובצל (אם משתמשים בחזה אווז משפדים גם אותו).
* מכינים בקערית מרינדה עם סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.
* משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.
* מחממים תנור ל 200 מעלות.
* צולים במחבת פסים את השיפודים למשך דקה, ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.
* מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.