מתכון להכנת מרק תאילנדי. באדיבות: חוות פטריות תקוע

מצרכים ל 3-4 מנות
1 שקית לקט פטריות למרק
4 שיני שום קצוצות דק
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
4 כוסות ציר עוף/ירקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 חופן נבטים סיניים
2-3 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית מיץ לימון/ליים
3 כפות שמן (לא זית)
1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
מלח

אופן ההכנה:
* השרו את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כ- 1/2 שעה.
* טגנו את השום בחום נמוך עד לגוון חום בהיר, הוסיפו שאלוט וג'ינג'ר והמשיכו בטיגון עד שגוון השום יהפוך חום כהה אך לא שרוף. הוסיפו ציר עוף/ירקות. סננו וסחטו את הפטריות והוסיפו למרק (שימרו את הנוזל המסונן).
* הוסיפו את נוזל הפטריות המסונן והביאו לרתיחה קלה למס' דקות. תבלו בלימון ומלח לפי הטעם.
* סדרו בקערות הגשה בצל ירוק, פלפל חריף, נבטים וכוסברה. מזגו את המרק לקערות.

מומלץ להוסיף למרק אטריות אורז שהושרו במים קרים שעה קודם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *