מתכון לט"ו בשבט: פסטיה מעלי סיגר במילוי גבינת צאן, חמוציות וצנוברים
המתכון באדיבות השף מוריס מונייר מבעלי "מונייר פוד דייזין"
מתכון לט"ו בשבט: פסטיה מעלי סיגר במילוי גבינת צאן, חמוציות וצנוברים
המתכון באדיבות השף מוריס מונייר מבעלי "מונייר פוד דייזין"
המצרכים:
10 עלי פסטייה
500 גר' גבינת צאת מסוג סנט מור או דומה
2 ביצים
100 גר' חמוציות ללא גרעין
100 גר' צנובר קלויים
עלי טימין משני גבעולים
מלח
100 גר' חמאה
אופן ההכנה:
* לקערה מכניסים את גבינת סנט מור ובעזרת מזלג מועכים את הגבינה
* מוסיפים את הביצים ומערבביבים יחדיו
* מוסיפים את הפירות היבשים, הטימין והמלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעם אם צריך. מכניסים למזלף חד פעמי
* לוקחים עלה פסטייה נקי ומזלפים עליו גליל ממסת הגבינה באמצע הפסטייה
* מקפלים את שני קצוות הפסטייה פנימה ואז מתחילים לגלגל מעל המילוי, עד לקבלת מראה של סיגר תפוח. מהדקים היטב ומניחים על מגש
* ממיסים את החמאה בסיר קטן ומברישים את הסיגרים מכל הצדדים (אפשר לזרות אבקת סוכר כדי לקרמל)
* אופים בתנור שחומם מראש ל-C°180 עד להזהבה