השף סער גל עוז מ"מכללת השף"מציע מתכון חלומי לקינוח בייתי מוצלח במיוחד: בווארית שוקולד.ניתן להכין את המתכון יום קודם, לכסות ולהכניס למקרר ליום שלם. ניתן להכין את המתכון כשר לפסח.
השף סער גל עוז מ"מכללת השף"מציע מתכון חלומי לקינוח בייתי מוצלח במיוחד: בווארית שוקולד.ניתן להכין את המתכון יום קודם, לכסות ולהכניס למקרר ליום שלם. ניתן להכין את המתכון כשר לפסח.
מרכיבים:
1/2 כוס אבקת סוכר.
3 חלמון.
1/2 1כוס חלב.
3 כפיות ג'לטין.
400 מ"ל שמנת 32%.
60 גר' שוקולד מריר מגורד.
2 כפיות תמצית וניל.
1 כפית מים.
להכנת הרוטב
250 גר' פטל בר.
1 פסיפלורה.
1 כף אבקת סוכר .
אופן ההכנה:
* לערבב את הביצים, הווניל והסוכר בקערה מעל סיר עם מים חמים בחום של 80 מעלות, עד לקבלת מירקם חלק.
* לחמם חלב בסיר ניפרד בחום של 90 מעלות, להוסיף את תערובת הביצים ולהמשיך לערבב במהירות מעל אש נמוכה עד לקבלת מירקם חלק. להניח בצד ולקרר.
* להקציף 300 מל' של שמנת ולהמיס את הג'לטין בכפית מים חמים. לקרר ולקפל את הקצפת, הרפרפת והג'לטין ביחד.
* להמיס את השוקולד בקערה גדולה עם 100 מל' שמנת מעל הסיר עם המים החמים ולקפל לתוכו את הרפרפת. להכניס למקרר למשך 10 דקות ולהפריד את הבוואריה מדפנות הקערה כל שתי דקות, על מנת שלא תידבק לדפנות הקערה.
* להוציא מהמקרר ולערבב בעזרת שיפוד מעץ. בזהירות לצקת את הבוואריה לארבע כלים קטנים שמשומנים בעדינות בצדדים. להכניס למקרר למשך שעתיים עד שהבאווריה מקבלת את הצורה הרצויה.
* להכנת הרוטב; במעבד מזון יש לכתוש את הפטל והפסיפלורה ביחד. להוסיף את אבקת הסוכר ולהניח במקרר לשעה קלה.
להגשה : בצלחת עמוקה, יש לצקת מעט מהרוטב בתחתית ולהניח בצורה הפוכה את אחד מהכלים עם הבוואריה, כך כשמוציאים את הכלי, הבוואריה נשארת על הרוטב.
ניתן לקשט עם 3 חתיכות של פטל בר טרי.