מתכון מיוחד למימונה: מופלטה מרוקאית ללא שמרים. מתכונים למימונה. מתכון למופלתה באדיבות מלי פטיטו, בעלת חברת "מרקש" להפקת אירועי מימונה וטקסי חינה תרבחו ותסעדו!
מתכון מיוחד למימונה: מופלטה מרוקאית ללא שמרים
באדיבות מלי פטיטו, בעלת חברת "מרקש" להפקת אירועי מימונה וטקסי חינה
תרבחו ותסעדו!
מתכון להכנת מופלטה ללא שמרים
חומרים (ל-40 מופלטות)
1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות מים
1 כוס שמן לשימון
חמאה ודבש, להגשה
אופן הכנת המופלטות:
– מערבבים את הקמח והמלח.
– בהדרגה מוסיפים את המים ולשים במשך 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
– יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה
– טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על המגש
– מעל יוצקים את שאריות השמן (כדי למנוע התייבשות של הכדורים) ומשאירים בטמפ' החדר במשך 20 דקות.
– מחממים מחבת על להבה בינונית
– על משטח משומן בנדיבות פותחים כל אחד מהכדורים בידיים בתנועת ליטוף עדינה (בשימוש עם כל ויוצרים עיגולים שטוחים דקים ועדינים.
– מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן – יש מספיק על הבצק), ומחכים עד להזהבה. הופכים את הבצק לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול בצק נוסף.
– ממתינים כחצי דקה והופכים את שני העיגולים יחדיו – כך שעיגול הבצק החדש יפנה כלפי מטה.
מניחים עיגול בצק נוסף על הערמה, ממתינים כחצי דקה, והופכים את הערמה בשנית.
– כשהערמה כבר גדולה ומכובדת, מוציאים את המופלטות לאורחים, ומתחילים את התהליך מראשיתו.
– את המופלטה מומלץ להגיש על צלחת הגשה (אפשר מכוסה במגבת) בתוספת דבש וחמאה, או ממרח שוקולד לילדים.
תרבחו ותסעדו!